Entiteiten en bestanden beheren

De menu’s voor het beheer van van gebruikers en entiteiten zijn te vinden in het bovenste menu.

Screenshot upper menu

Het meest linker menu heeft als titel “Beheertaken”. Als er op dit menu geklikt wordt, verschijnen er twee opties: “Beheer document definities” en “Beheer administratie instellingen”.

Screenshot "Beheertaken" menu

Als je kiest voor “Beheer document definities”, kun je de verschillende documenten en hun eigenschappen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de eigenschap “Ouders” toevoegen aan een persoon. Meer uitleg over documenten en hun eigenschappen is te vinden in Entiteiten beheren.

De tweede optie is “Beheer administratie instellingen” en hier kun je verschillende instellingen toevoegen, bewerken of verwijderen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het logo dat zichtbaar is rechtsboven in het scherm of de achtergrondkleur.

Het menu ernaast heeft als titel “Overzichten” en bevat de documenten die vaak niet direct relevant zijn of bestaan uit afgeleide informatie. De eerste optie is “Overzicht groepen en lidmaatschapsoorten”.

Screenshot "Overzichten" menu

Hier kunnen de documenten van groepen en lidmaatschappen worden aangepast en dit ziet er net zo uit als bijvoorbeeld het menu van de personen. De optie “Overzicht debiteuren” heeft dezelfde functie, alleen dan voor het beheren van de debiteuren.

De derde optie is “Bestanden” en hier zijn verschillende bestanden zichtbaar. Dit zijn centrale bestanden die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het opstellen van een standaard e-mail bericht of een factuur. Deze bestanden kunnen hier worden toegevoegd, aangepast of verwijderd.

De laatste optie is “Prullenbak”. Hier zijn alle documenten te vinden die onlangs zijn verwijderd door een gebruiker. Het enige wat er met deze verwijderde documenten gedaan kan worden is ze terug zetten in de administratie.